5.01.2014

Yine yeniden sansür #SansüreDurDe

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba, iyi haberlerimiz yok malesef, yine yeniden, kaldığımız yerden sansüre karşı mücadeleye devam.




18 Aralık'ta Ak Parti milletvekili Zeynep K4rahan Uslu'nun twitter hesabından duyurduğu internet kullanıcılarının kişisel mahremiyetini hiçe sayan ağırlaştırılmış yeni sansür teklifi bu salı yani 7 Ocak 2014 tarihinde torba yasa kapsamında yürürlüğe girecek.


O tarihten itibaren Korsan Parti'nin başlattığı, herkesin katılımına açık olan bildiri bu gece itibariyle yayında. Aynen paylaşıyoruz.

İnternet Sansürü Bitmiyor, Artıyor!

İNTERNET SANSÜR KANUNU YENİLENEREK GELİYOR, HAZIR MISINIZ?

#sansuredurde

Hükümet, İnternet’teki sansür ve izlemeyi arttırmak adına, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında  Kanun’u yangından mal kaçırır gibi değiştirmeye çalışmaktadır.
5651 Sayılı Kanun Değişince Ne Olacak? İnternet Sansürü artacak mı azalacak mı?
- Tüm sitenin değil ve fakat sadece “sakıncalı” içeriğin erişime engellenmesini yani sansürlenmesini sağlayacak URL adresi ve içerik tabanlı erişim engelleme geliyor.
- “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge ayrımına dayanarak aşağılama” suçu  da artık site sansürleme nedenleri arasına giriyor.
- Hosting firmalarının günlükler tutarak ‘jurnalcilik’ yapacağı ve kullanıcıların izini süreceği bir düzenleme geliyor.
- Yeni erişim engelleme teknikleri ile engellenen sitelere DNS değiştirip girilemeyecek.
- Türkiye’de “hangi mekana gittim, ne yedim-içtim” bloglarından başka blog barınamayacak.
- Yeni sansür yasası hosting sektörüne zarar verecek, firmalar yurt dışına kaçacak.
- Erişim sağlayıcılar bir sansür birliğine dönüşecek.
- ‘Twitter belası’’ ve ‘Çirkin teknoloji Facebook’ daha kolay durdurulacak.
- Yurttaş gazeteciliği ve bağımsız haber siteleri darbe alacak.
İşte bu nedenle Korsan Parti olarak söz konusu yasa ile yasaya yapılacak değişiklikleri tanımadığımızı bildirmek amacıyla bir bildiri hazırladık. Bildirinin tamamını İnternet sitemizden okuyup destek olabilirsiniz.
Tüm bu değerlendirmelerimiz göz önüne alınmaz, kanunda gerekli iyileştirmeler yapılmaz ve gündemdeki değişiklik tasarısı yasalaşırsa; ilgili 5651 Sayılı Kanunu tanımadığımızı AİHM kararları, Anayasa uygulamamız ve evrensel hukuk kuralları ışığında ilan ediyor, Türkiye ve dünya kamuoyu ile mevcut Türkiye Cumhuriyeti hükümetini bu hususta uyarıyor ve bilgilendiriyoruz.
Aynı fikirde misiniz?

Neyse ki 2013 direniş ruhunu miras bıraktı. Şimdi bağırma zamanı, hazır sesimiz çıkıyorken. Aksi halde bu site yakında erişime engellenebilir


ekleme: şuradan da teknoloji yazarı M. Serdar Kuzuloğlu'nun Yeni internet düzenlemesi ne götürüyor? başlıklı, konuyla ilgili detaylı yazısına ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok: