9.05.2011

Nü Sözlük'e Kapatma Emri


NÜ:
"Nü, Fransızca'da 'çıplak' anlamına gelir. İnsan bedeninin çıplak olarak resmedildiği eserlere verilen isimdir. Ressamlar nü resimlere özellikle önem vermişlerdir, çünkü insan bedeni resim teknikleri açısından resmedilmesi zor ve öğreticidir. İnsan hem yüz, hem de bedensel açıdan birçok anlamı, güzelliği içinde barındırabiliyor. Doğayı inceledikten sonra bunu anlamış olan ressamlar tarih boyunca çıplak insan bedenine yönelmişlerdir.(Vikipedi)"

NÜ SÖZLÜK
“Sayın yer sağlayıcı; Aşağıdaki alan adına yer sağlayıcılık hizmeti verdiğiniz tespit edilmiştir. Bu kapsamda derhal belirtilen siteye yer sağlayıcılık hizmetine son vermeniz gerekmektedir. Aksi halde herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın yasal işlemlere başvurulacağını belirtiriz. Gereğinin en kısa zamanda yapılarak tarafımıza bilgi verilmesini rica ederim. Hizmeti durdurulacak alan adı; nusozluk" Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı. (BTK)

Evet, Nü Sözlük (sanatsal duruşun yazıya dökülmüş hali), adından dolayı, BTK tarafından kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya. NTVMSNBC bu konuda güzel bir tespitte bulunmuş: "Ekşi Sözlük'ü kapatmayı deneyen ancak daha sonra gelen tepkiler üzerine geri adım atan TİB, bu kez daha küçük sitelerde şansını deniyor."
Bu konuda özellikle sözlük sitelerinin Nü Sözlük konusunda gerekli desteği vermeleri gerekiyor. 138 kelime yasağı görüldüğü üzere başlamış bulunuyor.

Bu konuda yapabilecek en önemli şeylerden biri ses çıkarmak. Başlangıç olarak 15 Mayıs 2011 Pazar günü bulunduğunuz şehirdeki 'İnternetime Dokunma' mitinglerini katılın. Sesinizi çıkarın.

1 yorum:

orta karar dedi ki...

Supersin!
İzle görünür olsa kabalık fark edilse güzel olsa ...