1.04.2009

Göbeğini kaşıyan adamı huzursuz etmek!




Herkese merhaba.
Sanırım bir önceki arkadaşımızın yazısında, hareketin, eylemlerin bizi tatmin etmediğini açıkça görüyorsunuz. Bahsettiği gibi herkesin yapabileceği, sadece internet sitelerine uygulanan sansürler değil diğer mecralarda yapılan ve daha önce yapılmış sansürleri de içine alacak, aynı zamanda toplumumuzun tüm katmanlarının anlayabileceği, destek olabileceği bir eylem planına ihtiyacımız var.


Bu eylem öyle bir şey olmalı ki bir dernek, bir grup oluşunca anamızın babamızın bile bize terörist gözü ile bakabildiği ülkemizde insanların çekinceleri olmadan katılabileceği bir eylem. Öyle bir eylem ki herkesin katılabileceği basitlikte bir eylem. Öyle bir eylem ki çok basit, çok kolay ve çok eğelenceli.

Biz toplum olarak eylemci insanları çok sevmeyiz, onlara huzur bozan boş beleş işler yapan insanlar olarak bakarız, bunun ülke tarihimizde yaşananların etkisi ile olduğunu az çok kitap okumuş yaşdaşlarım bilirler. Fakat nereye kadar? Biz, siz, ben, sen göbeğini kaşıyan adamlar.

Evet öyle bir eylem ki göbeğini kaşıyan adamın dahi hoşuna gidecek, huzursuz olacak, katılmak zorunda hissedecek.


Akşam işinden evine gelen abimiz, televizyonu açıyor koltuğuna oturuyor ve bizden habersiz, sansürlerden habersiz çünkü ne verilirse onu yiyen bir abimiz o. Abi deyip geçmeyin, o abiler oy veriyorlar ve Türkiye'nin yarısından fazlası o abi. Yani bizler onları da bu işin içine katmak durumundayız.


Şimdi dostlar, biz çekirdek grup diyebileceğimiz bir çevre insanına sesimizi duyurduk, ilk eylemle belli bir olgunluğa eriştik, şimdi gerilla harekatına başlama vakti gelmiştir. Göbeğini kaşıyan abilere sansürün sözlük anlamını öğreteceğiz, daha sonra örnekleri gösterip bunun neme nem bir şey olduğunu anlatacağız.


Facebook'da çok acayip gruplar var, bazen bakıp -yahu binlerce kişi nasıl oluyor da bu grupta toplanıyor diyenleriniz vardır benim gibi. Yine aynı şekilde çoğunuzun sadece internet ve benzeri iş dallarındaki insanların bir araya geldiği buna benzer toplantı vb. şeyleri görüyorsunuzdur. Bilmemiz gereken en önemli konu "bize kimse/hiç bir şirket sponsor olmaz" biz onları mecbur bırakırız, bu işler böyle. Biz enteresan, dahiyane ve zekice bir hamle, bir eylem yaparsak şayet ve bu abilerimizin dikkatini çekerse göreceksiniz peşimizden koşacaklar.


Haydi şimdi herkes diğer bize göre normal insanlardan da fikir alarak eylem planlarını yazmaya; bilgi@sansuresansur.org

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya biraz insaf edin ya. Bende takip ediyorum bu gündemi, bende o oy veren yüzde ellinin içindeyim ve bende göbeği kaşıyan adam oluyorum öyle mi? Bende sansüre karşıyım ama bu yaftalarla, insanları dışlamak ve aşağılamakla amaç nedir anlamıyorum. Ve sırf sizin gibiler yüzünden soğuyorum bu işten. Sansürü hak etmiyor değiliz. Toplumunu bu kadar aşağılayan, onlara aşağılık göbeğini kaşıyan adam diye bakan insanlara sansürsüz bir hayat sunsan ne olur ki? Zihniyet bozuk bir kere.

Bedri Ozgur dedi ki...

Maalesef senin oy verdiğin o yüzde elli baş sansürcü. Üzülerek bildiririm sana.

wolkanca dedi ki...

adını bile yazamayan adsız.

arkadaşım göbeğini kaşımak köt bir şey değil, ben aynı anda kıçımı da kaşıyorum mesela, yetenek meselesi.

şimdi zihniyet derken sana uymadığı için böyle bozuk diye yazabilirsin saygı duyarım ama bana soracak olursan asıl senin zihniyet bozuk. bu böyle gider, özgürlük var yani. şimdi sen gider adam toplarsın ben de toplarım oylama yaparız sonucu böyle çıkartırız işte buna da demokrasi derler filan falan şimdiki türkiye gibi olur.

bu ülkede çoğunluk benim yazımda yazdığım gibi olmasaydı zaten sansür olmazdı ben de bunu yazmazdım.

bu kadar da atma adız din kardeşiyiz, ben de gündemi takip ediyorum eee? sadece takip ediyorsun işte sorun o, takip ederken haraket de etsen sorun çözülür.