25.09.2008

Sansür Türk sitelerine de bulaştı / İnternet / Milliyet İnternet

Sansür Türk sitelerine de bulaştı / İnternet / Milliyet İnternet: "Sansür Türk sitelerine de bulaştı

Bilimum yabancı kaynaklı video paylaşım sitesinden sonra, Türk menşeli izlesene.com ve vidivodo.com'a da erişim engellendi. Sebebin MÜYAP'ın gazabı olduğu iddia ediliyor.

Cennet vatanımızın zaten doğru düzgün altyapısı olmayan internet bağlantısıyla erişebildiğimiz sitelerin sayısı, gün geçtikçe daha da azalıyor sevgili okuyucular. Az önce elimize ulaşan bir habere göre, bugün itibariyle aralarında izlesene.com ve vidivodo.com'un da bulunduğu Türkiye çıkışlı 20 adet video izleme-paylaşım sitesi erişime kapatıldı. Sitelerin engellenme sebebinin ise, telif haklarını elinde bulundurduğu şarkıların kliplerinin bu mecralarda rahatça dağıtıldığını gören MÜYAP'ın gazaba gelmesi olduğu söyleniyor.

izlesene.com sitesinin sahibi Nokta İnternet Teknolojileri çalışanlarından Gökhan Besen, Friendfeed'de yaptığı açıklamada 'izlesene.com 5651 saylı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yolu ile İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun uyarınca ‘Yer Sağlayıcı’ durumundadır ve Türk Telekomünikasyon Kurumu'ndan aldığı Yer Sağlayıcı belgesi mevcuttur. Buna rağmen tarafımıza resmi yolla ulaşmış bir uyarı veya bildiri olmamıştır. Bize ulaşan her türlü talep resmi olmasa bile [videoları] zaten kaldırıyoruz. Böyle bir şeyin olmaması gerekirdi,' dedi."

Hiç yorum yok: