16.05.2011

Üniversite ve şehir temsilcilikleri için açık çağrı!


Sansüre Sansür olarak hep organik bir yapı olmaya özen gösterdik. Destek vermek isteyen herkese açık olduk. Böylece yayıldık. Fakat tabii her yere yetişmekte zorlanıyoruz. İstiyoruz ki, şehirlerde hatta üniversitelerde temsilcilerimiz olsun, o şehirleri, üniversiteleri onlar temsil etsin. Bu temsilcilerimizle, bir eylem olduğunda iletişime geçelim, hareketleri daha çabuk yayalım, tepkileri daha etkin bir şekilde duyuralım. Özellikle de 15 Mayıs'ta Türkiye'nin her yerinde düzenlenen "İnternetime dokunma!" yürüyüşünde, farklı şehirlerde kontaklarımız olsa, daha çok kişiye, daha etkin bir şekilde ulaşabileceğimizi anladık.

Daha önce Samsun'dan bir arkadaşımız bizimle iletişime geçti. Kendisi Sansüre Sansür'ün Samsun Teşkilatı olmak istediğini söylediğinde, seve seve kabul ettik ve açtığı blogu ilgiyle izliyoruz: sansuresansursamsun.blogspot.com

Şimdi bunu geliştirmek istiyoruz. Destek vermek isteyenler, mail yoluyla bizimle iletişime geçebilirler. İsteğimiz, Sansüre Sansür'ün genel söylemiyle paralel olacak şekilde, eylemlerin ilgili bölgelerde duyurulması, etkinlik ve haberlerin yayılması. Bizim erişemediğimiz yerlerdeki sansür haberlerinin de daha geniş bir ağa yayılabilmesi.

Burada bizler için önemli olan konu, genel Sansüre Sansür çizgisinin ve çerçevesinin korunması. Samsun örneği; gerek duruşu, gerek görsel dili, gerek ana sayfamıza ve diğer sitelere verdiği linkler ile bu anlamda gayet başarılı bir örnek.

Logo ve görselleri; sansuresansurşehiradı veysa sansuresansuruniversiteadi şeklinde alınacak domainlerde kullanılmak üzere ilgilenenlere sağlayacağız. Metinler sitemizden veya bu blogdan kullanılabilir. Site sayfamızdan ve blogdan; onayladığımız temsilcilerin blog ya da sitelerine link vereceğiz ve herhangi bir eylem/hareket olduğunda kendileriyle birebir iletişime geçeceğiz, soru veya sorunlarınız olduğunda destek vereceğiz. Böylece daha organize bir şekilde hareket edip, uzanamadığımız noktalara da uzanacağız.

Ve mesela, bir dahaki yürüyüşte, sadece İstanbul'da değil, pek çok başka şehirde yüzler, binler görmek için, hep beraber, çalışacağız.

"Biz de Sansüre Sansür teşkilatlanmasında yer almak istiyoruz" diyenlere:
sansuresansur (at) gmail.com

Hiç yorum yok: