19.09.2009

Yağmurlu bir gündü



Bugün, bizim için olağan bir gündü, neden bu kadar sinirlendim bilemiyorum. Yine her zamanki gibi siteler kapatılmıştı sadece. Artık MySpace ve LastFm kapanmıştı bu ülke sınırları içindekilere. Youtube kapalıydı zaten, bloggum da, evrimle ilgili siteler, porno yayın yapanlar, biri'nin canını sıkanlar kapalıydı işte. Kimsenin ruhunun duymadığı yüzlerce site kapalıydı.

Dünyaya açık olan bize kapalıydı. Ne vardı ki bu kadar sinirlenecek? Ne vardı ki güzelim cumartesi gününü değerlendirmek, hoşça vakit geçirmek dururken, aman duyuralım, ses çıkaralım, tepki verelim, aman dikkat çekelim ki haberleri olsun, haber olsun, köpeksiz köyde değneksiz dolaşmasın kimse diye kendimi yıpratmanın?

Rahat duramadım işte. Biliyorum ki internet özgürdür, müzik, düşünce özgürdür, esaret beyinlerde, ekran arkasında beslenmiş, kırık dökük egolarda. Birileri birşeyler yapsın diye beklemek, ummak, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak veya birşeyler yapmaya kalkana saldırmak, hepsi birer tercih. Ama benim tercihlerim değiller. Bugün tepki gösterdim, yine olursa yine tepki göstereceğim. Dikkat çekmesi için, unutulmaması için ne gerekiyorsa onu yaparak tepkimi göstereceğim. Gerillalar gibi takdik uygulayacağım, bir virüs gibi yayılacağım, ne gerekiyorsa yapacağım ama susmayacağım.

Sosyal medya abonelikleri uğruna, geçmişte kalmış ancak üstesinden gelemedikleri hesaplar uğruna, kendilerini gösterme, ispat etme arzusunun dayanılmaz ateşiyle deprem veya sel sonrası yağmaya giden insanların mantığıyla saldıranlar beni susturamayacaklar.

Bugün yaptığımız protestonun amacını Özgur Uçkan gayet güzel bir şekilde açıkladı. Bu yorumu da defalarca farklı feedlerde paylaştım. Tekrar ve son kez paylaşıyorum. Bunun başka açılımı, başka anlamı, başka adı yok.

"hareketin amacı bilgilendirmek değil, rahatsız etmek... Atalet karşıtı bir gerilla eylemi bu... Bir sürü örneği var. Sosyal medya kültürünün tolere ettiği ve sahip çıktığı bir eylemlilik türü... Yanlış yaptığımızı da düşünmüyorum. Bu haber benim için Michael Jackson'ın ölümünden daha önemli... O nasıl viral bir şekilde yayıldıysa bu da öyle olmalı... Ortamın özüne saldırı var... "

Çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim ancak pişman değilim ve devam edeceğim.

Hiç yorum yok: