28.02.2011

Blogspot.com'a Yine Digiturk Engeli Geldi!



Bugün aldığımız bilgilere göre Digiturk yine aynı mahkemeye, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak yine Blogspot.com'a erişimi engelletti. Cyber-Rights'daki bilgiyi aynen aktarıyorum:

"Superonline’ın web sitesinden ve Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre Blogspot.com web sitesi Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile erişim engellenmiş.

"Superonline 28.02.2011 açıklaması: Google Hizmetleri

Değerli Müşterimiz,

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan firmamıza iletilen karar sebebi ile Google’a ait bazı IP’lere erişim engellenecektir. Erişimi engellenen IP’ler dolayısıyla, Google’in bazı uygulamalarına erişilememe ya da yavaşlık yaşanması beklenmektedir.

Bu engellemenin muhtemel etkileri ile ilgili olarak;

- Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
- Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
- Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
- Web siteleri dahilinde ‘google search’ kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
- Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search’a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi söz konusu olabilecektir.

Google servislerinde yaşanabilecek yavaşlık ve erişim zorluklarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan karar sebebi ile yaşandığını, bu durumun Superonline alt yapısından kaynaklanmadığını bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla
Superonline"


Bu da Digiturk'ün açıklaması:
" “Tüm kamuoyunun bildiği üzere Digiturk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı ihale neticesinde yıllık 321 milyon dolar ödeyerek süper toto süper ligi maç yayın haklarını almıştır.

Yayın hakları Digiturk’e ve Lig TV’ye ait olan maçlar, bazı internet siteleri tarafından kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.

Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.,

Son çare olarak yüce Türk mahkemelerine başvurulup illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak her şeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile birlikte blogspot’ta bazı bloglar’a da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan Google ve Blogspot’tur.

Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi yada kişilerle mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.”"


Bildiğiniz gibi yine aynı mahkeme Blogger'ı engelletmişti. Şu anda Blogspot.com üzerinden yayın yapan siteler maalesef engelli.

Ayrıca Twitter üzerinden #blogumadokunma tagiyle bir tepki başlamış durumda. Türkiye'de şu anda trend topic. Lütfen siz de gidip tepkinizi yazın. Kıvanç Tatlıtuğ'la trend topic olmuştuk dünya çapında. Bari bu sefer gerçek bir olayı duyurmaya çalışalım.


Not: Bu yazıya şöyle bir yorum geldi. Aynen alıyorum, bilginize:


Merhaba,
 
Blogspot.com’un kapatılmasına dair yapılan Superonline açıklaması sitenizde tarihsel olarak hatalı bir şekilde yer almıştır.
http://sansuresansur.blogspot.com/2011/02/blogspotcom-yine-erisime-engellendi.html
 
Blogspot.com’un kapatılması ile Google Documents’in yasaklanması iki farklı zaman diliminde gerçekleşmiş iki farklı vakadır. Ancak Superonline’ın Google Documents’in yasaklanması hakkında yaptığı açıklama sitenizde “28.02.2011” tarihi ile yer almıştır.
 
Tüketicilerin ve okurlarınızın doğru bilgilendirilmesi açısından bu hatanın düzeltilmesini önemle rica ederiz...
 
 
İyi çalışmalar...

22.02.2011

Vimeo ve YouTube Yine Ve Yeniden Kapalı!



Vimeo ve YouTube yine kapatıldı! Vimeo'nun bu sefer yukarıda yayınlanan (DNS’leriniz yüzünden seyredebiliyorsunuzdur mutlaka ve seyredin zaten!) ve HES (Hidroelektrik Santralleri) ile ilgili güzel bir belgesel olan “Anadolu’nun İsyanı” adlı video yüzünden kapatıldığı iddia ediliyor ama kesin bir bilgi yok. Kapatılma kararı ise eski kararla aynı: “ANKARA CBS’nin 28/09/2010 tarih ve 2010/93921 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (vimeo.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca uygulanmaktadır.”

YouTube için ise nedeni bilinmiyor (DNS'siz girilemiyor).

(Lütfen yukarıdaki videoyu her yerde paylaşın! Hatta indirip, dilediğiniz yere yükleyin.)

Net bilgisi olanlar lütfen yorum yazsınlar.

10.02.2011

FFFFOUND da engelli!




Yok anlamıyorum maalesef. Anlayamıyorum. Nesini görmüş olabilir bu TİB denen ne yaptığını bir türlü algılayamadığım kurum. FFFFOUND sadece görsel paylaşım üzerine kurulu, birçok insanın dimağını besleyen, dünyanın en kaliteli görsel paylaşım sitelerinden biri. Burada nasıl bir görsel görmüş olabilir ki 'o rahatsız biri' anında savcılığa başvurup kapattırma kararı çıkartabiliyor. İnanın ben buraya sansürlü siteleri yazmaktan bıktım ama bu at gözlüğü takan adamlar bıkmadı site kapatmaktan. Ne diyeceğimi bilemiyorum artık...